ЛИТЕРАТУРНИ КОНКУРСИ,ПРЕДСТОЯЩО - 2023, Брой 5

МЕЖДУНАРОДЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС “ВЪЛШЕБНОТО ПЕРО”
// Първо издание, 2024 година

Българско неделно училище „Иван Вазов“, Париж към асоциация „Христо Ботев“, Париж

 

С подкрепата на Изпълнителна агенция за българите в чужбина.

Цел на конкурса

Целта е младите творци да полетят на крилата на своята безгранична фантазия и да сътворят оригинални творби на български език. Очакваме вълшебни истории в проза или стих, невероятни приключения, герои, които да карат читателя да иска да чете още и още.

Участници в конкурса

В конкурса могат да участват деца, които пишат на български език, независимо от държавата, в която живеят, и училището, което посещават. Участието е безплатно.

Творците ще бъдат разделени в три възрастови групи:

  • от 6 до 10 години;

  • от 11 до 14 години;

  • от 15 до 18 години.

Изисквания към творбите

  • Всеки участник има право да представи една или две литературни творби /една проза и една поезия/, специално създадени за конкурса.

  • Минимум един герой да живее в нашето време.

  • Творбите да са с обем до 3 стандартни компютърни страници (30 реда на страница, шрифт Times New Roman, 12 пункта) и да бъдат изпратени в електронен вид като прикачен файл на имейл ​​ valshebnotopero@gmail.com

  • Под всеки текст да бъдат написани: собствено и фамилно име на автора, години, клас, училище, точен пощенски адрес, телефон за връзка и имейл на родител.

  • Краен срок за получаване на творбите: 01.03.2024 г.

Жури

Творбите ща бъдат оценени от 5-членно жури от утвърдени съвременни писатели. Председател на журито ще бъде изтъкнатата писателка Здравка Евтимова.

Детско жури, в което ще участват членове на Студиото по журналистика и творческо писане към БНУ „Иван Вазов“ в Париж, ще излъчи свой победител.

 

Награди

▪Наградените млади творци ще получат дипломи и предметни награди.

▪Най-добрата творба от всяка възрастова група ще получи специално изработената за конкурса авторска статуетка „Вълшебното перо“.

▪ Отличените от журитата литературни произведения ще бъдат издадени в сборник „Вълшебното перо“, а най-добрите творби ще бъдат отпечатани в юбилейния брой на вестник „Вазовчета“, който ще бъде издаден през месец май 2024 г.

▪ Наградите ще бъдат връчени на 19 май 2024 г. по време на юбилеен концерт в Париж, посветен на 10-годишнината на БНУ „Иван Вазов“.

▪ Наградените деца, които няма да присъстват на церемонията, ще получат наградите си по пощата.

▪ Класирането ще бъде публикувано на сайта и на Фейсбук страницата на БНУ “Иван Вазов“ - Париж.

Телефон за справки: +33 6 73 54 58 32 (Viber и WhatsApp).

 

 

651 общо 1 за днес