ДЕБЮТ,ИЗЛОЖБА - 2022, Брой 1

БЕЗ ПУБЛИКА – фото и видео-изложба на Силвия Куманова

 

Силвия Куманова: Образование – бакалавър по „социология” в СУ „Климент Охридски” и дипломант на НАТФИЗ ​​ по „филмово продуцентство” през 2022/2023 учебна година. Продуцент на късометражния игрален филм „10 секунди” (8 минутен) – с приз за най-добър къс филм на Международния фестивал на филми на спортна тематика, Москва`2021; Изпълнителен продуцент на музикалния ​​ клип „Изповед” на група „Новия завет”. Дебют в брой 3 от 2019 г. на списание АртДиалог – с изследването си – „Фотографията като изкуство.”1

 

Млад автор с интереси в няколко жанра на изкуството, Силвия Куманова има и своите първи успешни реализации, които АртДиалог следи, регистрира и отразява в качеството на медиен партньор на вече втори индивидуален проект, изпълняван с подкрепата на Национален фонд „Култура".

Въпреки продуцентските си ангажименти, очевидно интересът ù към фотографското изкуство е траен, след като това е трети неен фотографски проект. ​​ Резултатът е серия от над 100 черно-бели и цветни кадри, от които подбира тези, които включва във фото и видео-изложба.

Фотографските произведения за изложбата БЕЗ ПУБЛИКА ​​ изследват и документират една нестандартна гледна точка към изкуството – процесът на създаването, оставащ обикновено скрит от публиката.

Обектите на творбите са трима артисти - млад скулптор от магистърския ​​ клас на Националната художествена академия, София, млад илюзионист, но с над ​​ 20 годишен сценичен опит и с награди от международни форуми на магичното изкуство и цигулар-виртуоз с продължителна и успешна кариера.