ПУБЛИЦИСТИКА - 2017, Брой 3

Отворено писмо до Негово Светейшество Българския партиарх и Софийски митрополит

 

 ​​ ​​ ​​ ​​​​ Ваше Светейшество,

 

 ​​ ​​ ​​ ​​​​ Всеизвестна е Вашата умиляваща загриженост за мирянина Бойко Борисов. Помним как тази Ваша загриженост за проблемите с кръвното налягане на този мирянин​​ (оповестени от самия Бойко Борисов през 2013 година) Ви бе обгърнала дотолкова, че не Ви остави време и сили да удостоите с внимание многочислените страдащи от управлението на същия мирянин, страдащи дотолкова, че неколцина предпочетоха да сложат ужасен край на своя живот.

 

 ​​ ​​ ​​ ​​​​ Уви, явно зъл дух (може би презокеански) се е вселил в душата на мирянина Бойко Борисов и затова той, заедно с неговите подопечни миряни Екатерина Захариева и Цецка Цачева, усърдно работят за ратифициране на Истанбулската конвенция.

 

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Затова, Ваше Светейшество, от НОВА СИЛА призоваваме да използвате своите правомощия по чл.49, ал.1, т.1 и т.7 от Устава на БПЦ, да разгледате в Светия Синод споменатите деяния, да установите, че тези деяния са „ерес – съзнателно, явно и упорито отричане догматите на православната вяра“ (по смисъла на чл.190, т.2 от Устава на БПЦ) и да наложите на миряните Бойко Борисов, Екатерина Захариева и Цецка Цачева „отлъчване от Църквата“ (по смисъла и при условията на чл.191, ал.2 от Устава на БПЦ).

 

За да спасите техните души на иначе благочестиви християни –​​ 

поне ако се съди по кръстчетата, които носят.

 

Пък да се погрижите и за душите на останалите миряни в България.

 

За да не се стигне дотам – да се обръщате към нас с „джендъри“.

 

18.01.2018 г.

Антон​​ Сираков

7089 общо 1 за днес