Документалистика,ПРЕДИ ДА ЗАТВОРИМ БРОЯ - 2015, Брой 1

Легендата Захари Медникаров

    Японската транснационална корпорация „СОНИ“, (чието название означава звук), собственик на стотици търговски марки иновативна техника, в това число – първия портативен радиоапарат, първия портативен аудиоплеер, първия компакдиск, заедно с „Филипс“ и други, през май 1979 г. празнува поредната годишнина от основаването си.
    Тържеството и концертът са в извънградската резиденция на „СОНИ“, където са настанени всички поканени от Япония и света. Концертът се състои от изпълнение на  Добричкия детски хор на Захари Медникаров. Не са поканени други участници.  

    Шефът на концертната зала пита Медникаров какво ще му е нужно за репетицията и за концерта, на което той отговаря: Едно пиано. Марка? Нямам предпочитания, отговаря Медникаров, сигурен, че инструментът ще е добър.

    Както обикновено, час преди репетицията, Захари Медникаров  тръгва към концертната зала и става свидетел на следната гледка: оберлихтът над сцената е отворен и през него, рояк алпинисти, на въжета спускат внимателно към сценичните работници едно пиано.

    След като операцията приключва успешно, Медникаров забелязва избутаните в дъното на сцената два рояла и възкликва:

    -Защо е трябвало да се главоболите за пиано, след като на сцената имате два рояла?

     На което шефът на концертната зала на „СОНИ“ удивен  отговаря:

     -Маестро Медникаров, но Вие казахте пиано.

 

АртДиалогРедакционният съвет се обръща към всички, които са били свидетели на подобни случки-оценки на български творци у нас или зад граница, или ги знаят от преки участници и свидетели, да го споделят чрез АртДиалог

1384 общо 2 за днес