ВЪНШНА ИЗЛОЖБА - 2022, Брой 3

АНТИВОЕННИ ПЛАКАТИ Външна изложба на Международното триенале на сценичния плакат, София

 

 

В сърцето на София върху фасадата на Съюза на българските художници (ъгъла срещу Софийския университет "Св. Климент Охрински", Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" и в непосредствена близост до Националната художествена академия) могат да бъдат видяни серия плакати със силни антивоенни послания.

 

Акцията е на Международното триенале на сценичния плакат - София, което се солидаризира с благотворителната кампания на своите колеги от прочутото нидерландско дизайнерско студио Thonik, откупувайки и публикувайки техния плакат, посветен на Украйна.

 

 

 

В колекцията са включени няколко знакови плаката от колекцията на триеналето.  Прочутите Victory на Лекс Древински (Полша, Германия) ​​ и на Фанг Чен (Китай, САЩ) /, Блокада на Божидар Йонов и Война и мир на Георги Янков , както и плаката на Радослава Боор  (България, Чехия), с който той ще участва в ​​ десетото издание на триеналето, което ще се открие на 1 ноември 2022 в Националния дворец на културата, София.

 

•••

 

Кампанията на Триеналето Post Poster/Пост Постер, вече втора година се осъществява с подкрепата на Столична програма "Култура" и  цели да върне качествения и смислен плакат в града, пред погледите на хората, в ​​ най-влиятелната и въздействаща галерия – улицата

 

www.triennial.orbitel.bg

154 общо 1 за днес