БЪЛГАРИТЕ ПО СВЕТА - 2020, Брой 4

Изложбата “144 000 минути“, представяща първите 100 дни на протестите в България`2020 година, организирана от Monochrome Hub Gallery, Валенсия, Испания

 

 

Изложба с творби на българските фотографи: ​​ Пенко Скумов, Стоян Ненов, Калин Костов, Бедрос Халваджян, Димитър Кариниколов, Ивайло Станев-Álvarez, Николай Дойчинов, Веселин Бишев, Владимир Филипов, Соломон Франсез, Анастас Таранов и Теодор Ангелов.

Ivailo Stanev-Álvarez- Monochrome Hub Gallery founder

 

 ​​ ​​ ​​ ​​​​   Ивайло Станев-Álvarez е роден в Ловеч, България, през 1976.

​​ Рабати и жевее във Валенсия, Испания.

Открива страстта си към фотографията на 15 годишна възраст. Детството му преминава в затворената за света България, но с отварянето на границите работата му като фотограф го отвежда в различни краища на света - Европа, Азия, Латинска Америка и Африка, където работи по множество документални и комерсиални проекти. В началото на фотографската си кариера, той работи предимно в областта на модната и рекламна фотография.

 ​​ ​​ ​​ ​​​​ През годините името му става разпознаваемо с работата му за едни от най-големите печатни брандове с повече от 100 корици в цял свят - Esquire, Playboy, Maxim, FHM, Harper's Bazaar, Men's Health, Elegance, OK! Magazine, Dali Magazine. За кратко време работи в телевизията и киното, но страстта му към фотографията надделява. В последствие работи като фоторедактор на списанията Esquire и Dali Magazine.

 ​​ ​​ ​​ ​​​​    ​​ ​​ ​​​​ През 2014, след като става сертифициран водолаз, той обединява двете си страсти -

фотографията и гмуркането, резултат от което са множество фотографски проекти и комерсиални кампании.

 ​​ ​​ ​​ ​​​​ През 2017 г. Magnum photo и theprintspace го избират за един от финалистите на Magnum swap shop, вдъхновен от Мартин Пар и Дейвид Хърн.

През 2018 г. е един от авторите, отличени с Olympus Masters Europe с изложби в Прага, Лондон и Ню Йорк.

 ​​ ​​ ​​ ​​​​ През годините работи с различни галерии и салони за фотография. В собствената му галерия - MONOCHROME Hub VLC., във Валенсия, Испания е изложена голяма част от работата му през годините - от комерсиални проекти и документална фотография до последните му проекти в областта на съвременната и концептуална фотография.

С промените и търсенията във фотографската му работа през годините, стилът на работата му го ​​ отличава с чиста и непретенциозна постановка, в която винаги присъства под една или друга форма образът на човека.

 ​​ ​​ ​​ ​​​​ Ивайло Станев-Álvarez има 15 индивидуални изложби и 25 участия в групови изложби и съвместни проекти. Носител е на фотографски награди и отличия. Журира различни фотографски конкурси. Негови работи са собственост на голям брой колекционери и частни институции.

 

 ​​ ​​ ​​ ​​​​ • • •

 ​​ ​​ ​​ ​​​​ Когато натрупах 15 годишен опит като професионален фотограф, фоторедактор и журиращ в международни конкурси, реших, че трябва да го използвам за да създам и едно артистично пространство за жив контакт между авторите и почитателите на фототворби за по-близко докосване до това изкуство. Така през 1917 г. във Валенсия, Испания създадох Monochrome Hub галерия.

 ​​ ​​ ​​ ​​​​ Първоначално излагах предимно ​​ мои творби и част от част от многобройните ми проекти, но глобалната тенденция за нарастващи продажба на фототворби на международните пазари на изкуство, увеличи търсенето от страна на клиентите. Този мощен ​​ тласък за развитие на фотографското изкуство очерта и бъдещия път на Галерията, която за , доведе за кратко време в портфолиото на Галерията да се включат много стойностни автори на художестена фотография. ​​ 

 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Такъв беше и моя замисъл при откриването - Monochrome Hub да бъде артистично пространство за изява и подкрепа на автори, отдадени на фотографията и популяризирането им пред публиката.

Затова Галерията представя курирана фотография в лимитиран тираж, отговаряща на всички стандарти за музейно и галерийно качество, което ни превърна в предпочитано място за автори и любители на фотографското изкуство и ни създаде за кратко време клиенти в повече от 19 страни на 4 континента.

 ​​ ​​ ​​​​ Monochrome Hub Gallery Valencia interior

 

 ​​ ​​ ​​ ​​​​ Екипът на Monochrome Hub непрекъснато търси и представя нови артисти - както утвърдени вече имена, така и открояващи се ​​ млади автори. Редовно обновяваме нашата колекция, стараейки се да създадем висококачествена, интересна, но и отговаряща на желаната от страна на публиката, селекция от съвременно и класическо фотографско изкуство.

 ​​ ​​ ​​ ​​​​ През 2020 година стартирахме Monochrome Hub Online Exhibition Hall. Създадохме своя виртуална галерия с идеята в условията на глобална криза да не прекъсваме най-важното от нашата работа - контактът на ​​ авторите с публиката. Online Exhibition Hall ни дава уникалната възможност да показваме повече фотографски проекти едновременно и да достигаме до повече публики. Чрез платформата става възможна изявата на фотографи от различни краища на планетата, като по този начин скъсяваме дистанцията и правим възможен контактът между автор и публика, независимо къде се намират по света. Същевременно запазваме възможността на своята ​​ постоянна публика да продължава да се среща с фотоизкуството, а всички почитатели и колекционери да не губят възможността да придобиват изложените в платформата работи. ​​ 

 ​​ ​​ ​​ ​​​​ Радвам се от страниците на списание АртДилог да представя Галерията чрез ​​ една от многобройните ù Изложби – Изложба от фототворби на много добри български фотографи.

 ​​​​ • • •

Линк към Каталог на Изложбата: „144 000 секунди“ - ​​ https://heyzine.com/flip-book/0bf15dc2f0.html#page/1

Линк към сайта на Галерията - ​​ www.monochrome-hub.com ​​ 

Линк към личния сайт на Ивайло Станчев-Álvarez - ​​ http://istanev.com/

 

 

 

1320 общо 1 за днес